DANI ERASMUSA na Medicinskoj školi Varaždin

AutorZoran Hercigonja

DANI ERASMUSA na Medicinskoj školi Varaždin

U Medicinskoj školi Varaždin 10. i 11. listopada 2019. obilježeni su dani Erasmusa.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje i  osposobljavanje, usmjeren jačanju znanja i vještina te unapređenju obrazovanja.

U sklopu projekta SkillsUp, učenici Medicinske škole Varaždin, smjera Medicinska sestra/tehničar (Alen Borak, Melani Mudri) te Fizioterapeutski tehničar/tehničarka (Lukrecia Kopjar, Nikolina Đurin, Veronika Martinec, Klaudija Rabuzin te Kristijan Balažinec), u razdoblju od 16. srpnja do 5. kolovoza 2019. godine odradili su 120 sati stručne prakse u Termama Topolšica – Referentnom centru za multiplu sklerozu.

 

U vrijeme velikog odmora u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, u holu naše škole postavljen je štand s promotivnim materijalima. Sudionici projekta SkillsUp razgovarali su sa zainteresiranim učenicima škole o mogućnostima koje nudi sudjelovanje u Erasmu+ programu, o tijeku prijave, kako su se snašli te što ih još uzbudljivog i zanimljivog očekuje u sklopu projekta. Učenici su spremno odgovarali na sva postavljena pitanja te se s radošću prisjetili ovog zanimljivog i praktičnog iskustva.

Koordinatorica projekta

Patricija Jakopović, bacc. med. teh.

Moderatori: Zoran Hercigonja, Vjekoslav Pokos, Dragana Hac, Dino Žganec

O autoru

Zoran Hercigonja administrator