O eTwinning projektu “Rastimo zajedno kroz umjetnost”

Medicinska škola Varaždin postala je škola partner u eTwinning projektu „Rastimo zajedno kroz umjetnost“ koji je pokrenula Škola likovnih umjetnosti Split.

S profesoricama Natašom Vuković i Natašom Narančić učenici 3. c razreda sudjelovat će u brojnim aktivnostima čiji je cilj osobni razvoj i rast, razvijanje tolerancije i razumijevanje različitosti istraživanjem različitih kultura; razmjena iskustava, izražavanje sebe te stvaranje novih poznanstava kreativnim radom u nekom umjetničkom području (likovnost, jezično izražavanje, književnost, glazba, ples, gluma). To će ostvariti međusobnom suradnjom korištenjem digitalne tehnologije te sudjelovanjem u istraživačkoj i projektnoj nastavi različitim nastavnim oblicima: samostalno, radom u paru te radom u skupinama. Učenici će biti kreativni, odgovorni i samostalni, a voditelji će ih usmjeravati i poticati.
Radom na projektu učenici će razvijati socijalne i komunikacijske vještine, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi, empatiju te uvažavanje i prihvaćanje različitosti.

Projekt će biti integriran u školske kurikulume za šk. godinu 2020./2021., a partneri (voditelji i učenici) uspostavit će komunikaciju i predstaviti se na Twinspaceu dijeljenjem kolekcija nastalih materijala: videozapisa, likovnih uradaka i pisanih tekstova te organiziranjem događaja uživo. Osim na Twinspaceu radovi će biti javno dostupni i na web stranici projekta, Facebook grupi projekta te na web stranicama škola sudionica u projektu.
Projekt će se odvijati od 1. rujna 2020. godine do 31. kolovoza 2021. godine u suradnji s drugim partnerskim školama iz Republike Hrvatske i drugih zemalja.