Potvrde za učenike

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Obavještavamo vas da od ove školske godine potvrdu o statusu učenika možete preuzeti iz aplikacije e-Dnevnik te više nije potrebno po istu dolaziti u učeničku referadu.

Ovom je e-uslugom omogućeno izdavanje potvrda o trenutnom statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Prijava se vrši AAI identitetom (za učenike, podaci kojima ulazite u e-Dnevnik) ili pristupnim podacima u sustavu e-Građani (roditelji preko ePass korisničkog imena i lozinke, bankovnih tokena ili mobilnih aplikacija, smart kartica, elektroničke osobne iskaznice – eOI itd.)

Korisnik s desne strane, u izborniku, može uz ostale podatke, vidjeti i novu rubriku Ispis potvrda. Odabirom navedene rubrike otvara se sučelje gdje se bira ime učenika i svrha dobivanja potvrde (u padajućem izborniku).

Potvrdu je moguće generirati u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Tako se naprimjer potvrde mogu dobiti u svrhu:

  • ostvarivanja prava na učenički prijevoz
  • ostvarivanja prava na dječji doplatak
  • smještaja u učeničkom domu
  • stipendiranja
  • ostvarivanja prava na socijalnu pomoć
  • i drugo.

Potvrde se spremaju u mapu Moje potvrde i od tamo se mogu ponovno dohvaćati.
Ova potvrda vrijedi u digitalnom obliku (pravovaljana je), ali i kao isprintani dokument do 3 mjeseca.

preuzeto sa: https://gov.hr/hr/e-potvrde-za-ucenike/2417

više na: https://www.srednja.hr/novosti/na-e-dnevnik-stigla-je-velika-novost-olaksat-ce-jednu-radnju-ucenicima-i-roditeljima/

Podsjetimo, online ispis potvrde o školovanju i do sada je bio moguć, ali putem Središnjeg državnog portala ovdje. Zbog ove nadogradnje u e-Dnevniku potvrde se sad ispisuju isključivo putem e-Dnevnika.