ČLANCI O PROJEKTU


 
Projekt Medicinske škole Varaždin za unaprjeđenje obrazovanja u području zdravstva
Autor Marko Vrtar, 27. listopada. 2020.

Medicinska škola Varaždin započela s projektom vrijednim 48.799.878,03 kuna

U petak 23. listopada u Medicinskoj školi Varaždin održan je prvi veliki koordinacijski sastanak projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. Sastanku su, uz sudionike projekta iz Medicinske škole Varaždin, prisustvovali i ravnatelji te koordinatori škola i voditelji projektnih aktivnosti iz partnerskih škola, Srednje škole Čakovec te Srednje škole Pregrada.

Ravnateljica Medicinske škole Varaždin i voditeljica projekta Mirjana Grabar Kruljac uvodnom je riječju najavila službeni početak aktivnosti na projektu te predstavila hijerarhijsku strukturu projektnoga tima.

Koordinatorica unaprjeđenja i provedbe programa obrazovanja Patricija Jakopović predstavila je voditelje i vremenik aktivnosti projekta te je prisutne upoznala s dužnostima i zadaćama voditelja i članova projektnoga tima. Predstavnici svih škola sudionika u projektu najavili su održavanje prvih sastanaka te početak rada na projektnim aktivnostima.

 

 

U svrhu provedbe projekta Medicinskoj školi Varaždin dodijeljeno je 48.799.878,03 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Projektom će se u Regionalnom centru kompetentnosti Medicinske škole Varaždin uspostaviti nova organizacijska struktura, osnažiti znanja, vještine i kompetencije odgojno-obrazovnih radnika za razvoj/unaprjeđenje i provedbu programa redovitoga strukovnog obrazovanja i programa obrazovanja odraslih. Regionalni centar Medicinske škole Varaždin opremit će se specijaliziranom opremom za teorijsku i praktičnu nastavu, laboratorijske i kliničke vježbe s ciljem postizanja agilnosti odgojno-obrazovnoga sustava Regionalnog centra kompetentnosti naspram potreba tržišta rada u zdravstvu i profiliranja budućih radnika s praktičnim znanjima.

 

 

Nataša Narančić, prof.

Sjeverni.info| e-varaždin |Varaždinski.hr |radio Megaton |Regionalni

 

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Autor Marko Vrtar, 07. listopada. 2020.

Održan prvi koordinacijski sastanak u Medicinskoj školi Varaždin

U Medicinskoj školi Varaždin 18. rujna 2020. održan je prvi koordinacijski sastanak na kojemu su, uz sudionike projekta iz škole nositelja, sudjelovali i predstavnici Srednje škole Čakovec te Srednje škole Pregrada. Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac, ujedno i voditeljica projekta, s velikim je zadovoljstvom najavila višegodišnju suradnju na projektu Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. U svrhu provedbe projekta Medicinskoj školi Varaždin dodijeljeno je 48.799.878,03 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Ravnateljica i voditeljica projekta istaknula je da su svi suradnici na projektu bili vrlo uporni i kreativni u stvaranju aktivnosti kojima su obuhvaćeni: izrada standarda zanimanja, stručna usavršavanja, modernizacija kurikuluma i cjeloživotno obrazovanje. Cilj je aktivnosti ojačati sve tri škole i u njima promijeniti kvalitetu poučavanja, ne samo za vrijeme trajanja projekta, nego i trajnom promjenom načina promišljanja učenika i njihova odnosa prema nastavi i prema budućnosti.

Ravnateljica je istaknula važnost aktivnosti na izradi standarda zanimanja Specijalist kirurške zdravstvene njege, Specijalist zdravstvene njege zdravog i bolesnog djeteta i adolescenta, Specijalist tehničar u operacionoj sali koji u Republici Hrvatskoj još uvijek ne postoje u tome obliku.

U nastavku sastanka predstavila je osobe iz škole nositelja projekta koje će sudjelovati u projektu, a to su: nastavnice Martina Đunđek, Marijana Dugi, Tamara Zadravec, Patricija Jakopović, Nataša Sajko, Arijana Bregović te dio članova projektnoga tima: Patricija Jakopović, Dino Žganec, Mihael Liber, Marko Vrtar i Nataša Narančić.

Predstavljeni su i suradnici iz škola partnera: Mirko Gašparić, Dunja Gašparić i Vesna Prepelić Đuričković iz Srednje škole Čakovec te Marinela Rožaj, Jasminka Miklaužić i Ivana Grilec iz Srednje škole Pregrada.

Ravnateljica je istaknula je da će škole partneri u projektu biti ravnopravne te imati jednake mogućnosti kao i nastavnici iz škole nositelja, što uključuje i cijeli niz stručnih usavršavanja po cijelome svijetu.

Za kraj, ravnateljica i voditeljica projekta podsjetila je na vrijednost projekta te je pozvala na odgovornost u poštivanju obaveza u zadanim rokovima kako bi završni cilj bio uspješno postignut.                                                                             

 Nataša Narančić, prof.