Orijentacijsko trčanje „Sportom protiv ovisnosti“

AutorZoran Hercigonja

Orijentacijsko trčanje „Sportom protiv ovisnosti“

Izrezak

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, 30. studenoga 2018. godine organiziran je sportski dan „Sportom protiv ovisnosti“ u nešto manje poznatom sportu – orijentacijskom trčanju. Svrha aktivnosti smišljeno je kretanje po nepoznatom terenu s ciljem da se uz pomoć karte i kompasa osoba orijentira i pronađe unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu. Inicijativu su pokrenuli policijski službenici Policijske postaje Varaždin u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo, Timom za krizna stanja Crvenoga križa Varaždinske županije i Gradskim društvom Crvenoga križa Grada Varaždina.

      Sportska aktivnost odvijala se u varaždinskom gradskom parku „Graberje“ i u Šetalištu pape Ivana Pavla II., a sudjelovalo je 108 natjecatelja, uglavnom učenika osnovnih i srednjih škola. Našu školu predstavljali su sljedeći učenici: Lorena Friščić (2.a), Katja Galeković (2.a) i Petra Pomper (2.a) u kategoriji djevojaka te Karlo Cesar (1.b), Kristijan Furjan (1.b) i Ivan Sambolec (1.b) u kategoriji mladića. Voditelj ekipe bio je Branko Kosijer, profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

      Predstavnicima škola uručene su prigodne zahvalnice za sudjelovanje, a pozitivna iskustva zasigurno će im ostati u sjećanju te poslužiti kao daljnja motivacija za sudjelovanjem u sličnim aktivnostima.

 

Branko Kosijer, prof.

Karolina Novak Bosilj, prof.

O autoru

Zoran Hercigonja administrator