STUDIJSKI POSJET NASTAVNICA BOLNICI ST. MARK’S HOSPITAL U LONDONU

AutorMarko Vrtar

STUDIJSKI POSJET NASTAVNICA BOLNICI ST. MARK’S HOSPITAL U LONDONU

Autor: Marko Vrtar, 31. siječnja 2023. 

STUDIJSKI POSJET NASTAVNICA BOLNICI ST.MARK’S HOSPITAL U LONDONU

Nastavnica Medicinske škole Varaždin Patricija Jakopović i dvije nastavnice partnerskih škola na projektu od 15. su do 20. siječnja 2023. godine posjetile i obilazile bolnicu St. Marks’s Hospital u Londonu. Ta specijalna nacionalna bolnica za intestinalne bolesti djeluje u sklopu zaklade London North West University Healthcare NHS Trust, a nalazi se u sklopu bolnice Central Middlessex Hospital u Londonu.

 

Nastavnice su imale priliku posjetiti vrlo specijalizirane djelatnosti kao što su Odjel za intestinalne upalne bolesti, Centar za ubrzani poslijeoperacijski oporavak pacijenata, Centar za kontrolu nasljeđivanja malignih bolesti crijeva i screening, Odjel zdjeličnog biofeedback-programa, Odjel za zbrinjavanje stoma itd. 

Nadalje, imale su priliku razgovarati s vrhunskim stručnjacima iz područja edukacije medicinskih sestara, sestrinske endoskopije, propisivanja lijekova i nutricije, zbrinjavanja akutnih i kroničnih rana, stoma i fistula, asistiranja kod robotskih operacija te menadžmenta i liderstva u sestrinstvu, a također su s njima i razmijenile iskustva dobre prakse. 

 

 

Nastavnice su po uspješnom završetku posjeta stekle međunarodni certifikat o sudjelovanju te mnogo vrijednih novih znanja i iskustava. 

O autoru

Marko Vrtar editor