Tri književna susreta, učeničke i profesorske preporuke, brojne projektne aktivnosti – sve je to naša školska knjižnica!

Autoradmin

Tri književna susreta, učeničke i profesorske preporuke, brojne projektne aktivnosti – sve je to naša školska knjižnica!

Ove školske godine, usprkos mjesecima provedenim u nastavi na daljinu i usprkos privremenom preseljenju na Prvu Gimnaziju Varaždin, u našoj školskoj knjižnici ostvareni su brojni događaji.
Osim što smo proveli brojne projektne aktivnosti u okviru projekta financiranog od strane Ministarstva kulture i medija (“21 za 2021.”) koje su uključivale dva književna susreta (s Magdalenom Mrčela i Jelenom Kastaneti), tu su i učenički doprinosi uređivanju instagram (https://www.instagram.com/knjiznica_medskvz/ ) i facebook (https://www.facebook.com/knjiznicamedskvz/) stranica naše knjižnice.

Na društvenim mrežama knjižnice redovito smo obilježavali značajne datume, obljetnice rođenja mnogih autora te motivacijske poruke usmjerene prema čitanju.

Ono na što smo osobito ponosni je ovogodišnje obilježavanje Svjetskoga dana knjige koji se obilježava 23. travnja. Tom prigodom pozvali smo popularnog splitskog autora, Miru Morovića, na književni susret u našoj školi. Moramo naglasiti da je Morović autor dvaju izrazito popularnih i cijenjenih romana “Djeca slijepoga kovača” i “Voštani princ” koji su konstantno u posudbi i do kojih nije lagano doći na red u našoj knjižnici.

O ovome susretu puno smo pisali na društvenim mrežama pa za one koji ne znaju prilažemo poveznicu na osvrt sa susreta: https://www.facebook.com/knjiznicamedskvz/photos/289629873363934
Isto tako, ponosni smo što smo bili PRVA ŠKOLSKA KNJIŽNICA u kojoj je gostovao Miro Morović i zbog koje je rekao da ubuduće želi najviše gostovati upravo pred učenicima! :)

Još jedan književni susret obilježio je ovu školsku godinu: virtualni književni susret s autorom romana “Crvena voda”, Juricom Pavičićem. Susret je organiziran na inicijativu Mreže čitanja, a naši učenici su mu nazočili na daljinu, u konferencijskoj dvorani naše privremene škole.

Ovo je prilika i da pohvalimo sve naše učenike koji su ove godine sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja “Mreža čitanja”: Josip Hadela, Anđa Jurčević, Matea Vrabec, Dorotea Pasanac, Veronika Lukaček, Maja Petric, Teodora Petrić, Terezija Šamuga, Leona Gugić, Karla Bešenić, Leona Šturbek, Lorena Križmarić, Ena Mumlek i Ivana Vrščak. SVI učenici dospjeli su do državne razine natjecanja (što nije bio nimalo lak zadatak) i time potvrdili da se kontinuirano čitanje svakako isplati!

Zapažen rezultat postigla je Ivana Vrščak s multimedijskim uratkom (srebro na državnoj razini!). Čestitke našim ljubiteljima pisane riječi!

Knjižnica je otvorena još ovaj tjedan pa ukoliko ste u blizini, pozivamo vas da dođete i posudite ljetno štivo!

Želimo vam svima sretne i ugodne ljetne praznike!

Vaše knjižničarke: Magdalena Vidaček i Jadranka Težački

O autoru

admin administrator