Donacija odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin

Autoradmin

Donacija odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin

Vijeće učenika Medicinske škole Varaždin organiziralo je humanitarnu akciju za Odjel pedijatrije OB Varaždin. Akcija se provela od 4. do 8. travnja 2022. godine. Učenici i nastavnici škole uključili su se u akciju donacijom dobrovoljnih novčanih priloga za kupnju inhalatora, babyhalera i toplomjera za mjerenje tjelesne temperature u uhu.

U promociju ove humanitarne akcije i informiranje učenika uključili su se učenici 4. a razreda Karla Bešenić, Ivana Kos-Grabar i Mateo Rožmarić. Oni su izradili prigodne plakate i prezentaciju te su održali nekoliko kratkih izlaganja u razrednim odjelima škole. Učenici su u svojim izlaganjima naglasili da babyhaler i inhalator omogućuju i olakšavaju primjenu inhalacijske terapije kod djece različite dobi. Također, informirali su učenike da toplomjer za mjerenje tjelesne temperature na membrani timpani (u uhu) omogućuje točno, brzo, bezbolno i jednostavno mjerenje tjelesne temperature kod hospitalizirane djece.

Zahvaljujući donacijama učenika i nastavnika, nabavljeno je sedam medicinskih uređaja, odnosno pomagala: dva toplomjera za mjerenje tjelesne temperature u uhu te dva babyhalera, dok je jedan babyhaler doniran. Također, kupljen je jedan inhalator i jedan urinometar.

Uručenjem donacije u ponedjeljak 13. lipnja 2022. zaključena je humanitarna akcija naše škole. Dr. med. Ani Fluksek, supspecijalistici neuropedijatrije, i glavnoj sestri Odjela za pedijatriju Jasmini Kolarić, mag. med. techn., donaciju su uime svih učenika i nastavnika uručili učenici 4.a Veronika Poljak i Mihael Matulin, a donaciji su prisustvovali nastavnica Monika Kos Gašparić, mag. med. techn. i učenici 2. grupe 4. a razreda. Dr. Fluksek i magistra Kolarić zahvalile su na donaciji. Naglašeno je da su donirana pomagala vrlo korisna i često se koriste u liječenju i zdravstvenoj njezi bolesne djece te se i brzo troše.

Cilj je ove humanitarne akcije bio doprinijeti provođenju zdravstvene njege i liječenju bolesne djece na Odjelu pedijatrije i osvijestiti da dobra djela mogu biti mala te naš najmanji doprinos može na kraju, kad se sve zbroji, značiti vrlo mnogo.

Monika Kos Gašparić, mag.med.techn.

 

O autoru

admin administrator