Biciklinom po gradu, plućima daj snagu – Tour de Medica 2

Autoradmin

Biciklinom po gradu, plućima daj snagu – Tour de Medica 2

I ove školske godine tijekom mjeseca svibnja proveden je školski projekt „Biciklinom po gradu, plućima daj snagu“, čije su pokretači i voditelji prof Mirela Turk i Jadranka Težački. Radi se o projektu koji potiče učenike na kretanje, točnije vožnju biciklom i tzv. „skupljanje kilometara“ unutar mjesec dana. Projekt kao takav je „živ“ već nekoliko godina i postao je opće prihvatljiv kod naših učenika i učenica. Sam projekt osmišljen je sa „dozom natjecateljskog karaktera“, odnosno učenici se natječu tko će odvoziti što više km unutar zadanog perioda.

Obzirom da smo ove školske godine dobar dio nastave zbog epidemiološke situacije proveli u online uvjetima, to nije spriječilo da naši učenici pokažu svoju aktivnost i sudjelovanje u ovom projektu. Obzirom da se i nastava TZK odvijala u online uvjetima putem raznim aplikacija za kretanje, jedna od najkorištenijih bila je Under Armourova Map My Run. Ta aplikacija omogućila nam je da samo bicikliranje osmislimo kao izazov – challenge (Tour de Medica), koji je bilo moguće pratiti putem skale na samoj aplikaciji. Učenici su tako tokom čitavog trajanja projekta mogli vidjeti svoj plasman na temelju prijeđenih km. Ujedno su još jednom pokazali svoj „multitasking“ uz istovremeno sudjelovanje u projektu i izvršavanje zadataka-zadaća za TZK u online uvjetima.

Ove godine ujedno smo dobili i novog službenog partnera i sponzora same biciklijade, BIKE BOX MATISS iz Varaždina, koji nam je osigurao vrijedne nagrade za prva tri mjesta. Veliko hvala našim pokroviteljima, nadamo se i daljnjoj takvoj suradnji, jer nam je ovaj projekt tek u počecima i postoji niz ideja za nove „inačice“.

Red je da i spomenemo najjače i najupornije biciklistkinje…prvo mjesto je osvojila učenica EDINA MATIJAŠEC IZ 1a razreda sa 398 prevoženih km. Drugo mjesto je pripalo učenici 2d razreda, TEI SKUPNJAK sa 336 km, a treće mjesto je osvojila učenica 2c razreda, IVA PEHARDA sa 269 km. Bravo cure, vi ste naše „Iron ladies“ ove godine ;))…čestitamo!

Nadamo se istom odazivu projektu i dogodine.

Tomislav Sedlar, prof.

O autoru

admin administrator