3. StudentsmeetCRO – novo iskustvo za učenice 1. d

Autoradmin

3. StudentsmeetCRO – novo iskustvo za učenice 1. d

U srijedu 9. lipnja od 12,30 do 13,30 održan je 3. StudentmeetCRO! online. Riječ je videokonferenciji učenika na kojoj se smjenjuju kratke prezentacije u trajanju od pet minuta. Organizator smotre je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, a voditeljica i inicijatorica smotre profesorica savjetnica Marijana Smolčec  ujedno je moderatorica eTwinning grupe “Inclusive Education”.

 Tema ovogodišnje smotre bila je : “Projekti i kako mogu pridonijeti zajednici”. Na smotri su sudjelovali učenici Gimnazije Vukovar, Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin, Industrijske strojarske škole Zagreb, Zdravstvene škole Split i Medicinske škole Varaždin. Našu školu predstavile su učenice Lorena Dobranić i Ivana Romić iz 1. d razreda prirodoslovne gimnazije pod mentorskim vodstvom profesorice, izvrsne savjetnice, Nataše Sajko. Lorena Dobranić predstavila je svoj doživljaj sudjelovanja u Microsoftovoj globalnoj videokonferenciji pod nazivom Global Learning Connection 10 i 11. studenoga 2020. Tom prilikom učenici su proputovali 4.769,80 virtualnih milja (7.676,25 km)​ do J. Sterling Morton High School iz Chichaga. Svoju je prezentaciju naslovila: Tisuću milja udaljeni!

Ivana Romić govorila je o svojem iskustvu sudjelovanja u projektu zaštite materinskih govora u ožujku ove godine u kojoj smo ostvarili suradnju s učenicima i nastavnicima iz pokrajine Maulvi Bazar u Bangladešu u povodu Međunarodnog dana materinskih jezika te Mjeseca hrvatskoga jezika. Projekt je pokrenuo nastavnik Bichiro Sinha preko zajednice MIE eksperata.  Unatoč tehničkim teškoćama zbog kojih je Ivana svoju prezentaciju prikazala na Teamsu putem dijeljenoga ekrana u Adobe Connectu obje su učenice oduševile svojim izlaganjima druge učenike i profesore. Stoga se već sad veselimo 4. Students meetCRO-u i nadamo se da će biti održan uživo u prelijepom Ogulinu.

Snimku susreta možete pogledati na stranicama ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.

 

O autoru

admin administrator