Ljekovita večer uz najdražu knjigu – uz Noć knjige 2021.

Autoradmin

Ljekovita večer uz najdražu knjigu – uz Noć knjige 2021.

Da je čitanje lijek za dušu i tijelo, odavno je poznato, a o tome se razgovaralo i tijekom „Noći knjige“ u petak 23. travnja 2021. godine. Naime, tema ovogodišnje „Noći knjige“ bila je „Ljekovita moć knjige“, a učenice Medicinske škole Varaždin obilježile su je na Zoom-u prigodnom aktivnošću: poticajnim razgovorom s profesoricama Hrvatskoga jezika i knjižničarkama.

Sve su sudionice odabrale nekoliko knjiga koje su ih na neki način obilježile, potaknule na razmišljanje i koje su im pružile utjehu u ovom izazovnom razdoblju. Uz šalicu kave ili čaja ispričale su ponešto o odabranim knjigama, podijelile najdraže ulomke i citate te objasnile zašto su odabrale upravo njih i zašto ih rado preporučuju prijateljima. Predstavljene su raznovrsne knjige: romani (psihološki trileri, romani o odrastanju, dječji romani…), zbirke poezije, grafički romani, mange te knjige iz područja popularne psihologije, a zanimljiva izlaganja potaknula su sudionice sastanka da se okušaju u čitanju žanrova koje ne bi samostalno odabrale.

Na kraju sastanka izrađena je zajednička prezentacija s najdražim mislima i citatima koje možete pročitati u nastavku. Oni koji na priloženim slikama pronađu nešto za sebe i požele djela pročitati u cijelosti, moći će ih uskoro pročitati u školskoj knjižnici. Nabavom knjiga koje su preporučili naši učenici i profesori zaokružena je ovogodišnja aktivnost povodom „Noći knjige“, tek jedna u nizu aktivnosti u 2021. godini koju je Ministarstvo kulture i medija proglasilo godinom čitanja.

U aktivnosti su sudjelovale učenice: Nina Vasiljević, Melani Trokter, Ella Frntić, Lara Rogina, Sandra Panić, Anamarija Vitez, Matea Vrabec i Leona Šturbek, profesorice Hrvatskoga jezika Valentina Habunek i Nataša Sajko te knjižničarke i profesorice Jadranka Težački i Nataša Narančić.

Mudre izreke i citati iz odabranih knjiga

O autoru

admin administrator