Svečana sjednica povodom 60 godina rada Medicinske škole

Autoradmin

Svečana sjednica povodom 60 godina rada Medicinske škole

Sinteza svih aktivnosti povodom 60. obljetnice škole upriličena je svečanom sjednicom na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta 7. lipnja 2018. godine u 18 sati.

Sjednicu je svojim dolaskom uveličao velik broj uzvanika: ministrica znanosti i obrazovanja gospođa Blaženka Divjak, zamjenik župana Varaždinske županije gospodin Tomislav Paljak,

pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport gospodin Miroslav Huđek, saborski zastupnici iz naše županije, ravnatelji bolnica i domova zdravlja, ravnatelji Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu, predstavnici strukovnih komora medicinskih sestara, primalja, fizioterapeuta, farmaceuta, laboranata, sanitarnih i dentalnih tehničara, ravnatelji domova za starije i nemoćne, ravnatelji dječjih vrtića, predstavnici fakulteta zagrebačkog sveučilišta, veleučilišta i Sveučilišta Sjever, ravnatelji srednjih zdravstvenih škola Republike Hrvatske, ravnatelji županijskih škola, Školski odbor Medicinske škole, Vijeće roditelja i naravno, svi oni koji su stvarali tradiciju škole i još je uvijek grade – umirovljenici, bivši učenici, djelatnici škole, vanjski suradnici i sadašnji učenici sa svojom ravnateljicom gospođom Mirjanom Grabar Kruljac.

Sjednica je započela hrvatskom himnom Lijepa naša i akademskom himnom Gaudeamus igitur u izvedbi školskog zbora sastavljenog od učenica 3. i 4. razreda, a njihov je nastup moderirala profesorica Zrinka Ivanković Mladenović.

Riječi dobrodošlice školski tamburaški sastav i njihovi prijatelji iz Glazbene škole pretočili su u pjesme Dobro mi došel prijatel i Oko jene hiže navek tiči lete. Solo dionice izveli su Rebeka Posavec i Lovro Štefan.

Uslijedilo je svečano obraćanje ravnateljice, a potom i gospođe Slave Šepec, predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara i gospođe Barbare Finderle, predsjednice Hrvatske komore primalja.

Varaždinska županija u cijeloj je zemlji poznata po dugogodišnjoj uspješnoj obrazovnoj politici, a u njezino ime obratili su se zamjenik župana Varaždinske županije gospodin Tomislav Paljak koji je, kao i ministrica Blaženka Divjak, istaknuo izvrsnost Medicinske škole u sektoru zdravstva te su je oboje s ponosom proglasili najboljom školom u tom području.

Iz svoje vremenske crte isječak sjećanja oživio je i podijelio s nama i Silvije Košćak, župni vikar u crkvi svetog Nikole. Njegove misli i djela utemeljena su na obrazovanju u programu farmaceutskog tehničara koji je završio prije 10 godina. Nakon njega s nostalgijom se školskih dana prisjetio i bivši učenik Josip Križanić, sada saborski zastupnik. Uime sadašnjih učenika obratio se Martin Petrić, učenik 4. b razreda.

Nakon prigodnih govora prikazan je i generacijski video u čijim su etapama nastanka sudjelovali svi učenici i djelatnici škole. Oni su u pokretu i glazbi uz mnogobrojne zagonetke predstavili većinu medicinskih programa.

Učenici Medicinske škole iz dana u dan pokazuju kako struka i umjetnost idu naprijed ruku pod ruku. To je ove godine najbolje dokazala učenica 3. c razreda, buduća sanitarna tehničarka Barbara Golubić. Ona je kao pobjednica na županijskoj razini vrlo uspješno sudjelovala na državnoj smotri LiDraNo u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Izvela je pjesmu Jezuš na križu Mihovila Pavleka Miškine. Njezina je mentorica bila prof. Valentina Habunek.

Za drugi dio glazbenog ugođaja pobrinula se glazbena skupina Enemies koju čine učenici prvih i drugih razreda. Oni su glazbom obojili riječi pjesme Molitva Parnoga valjka, a nakon toga izveli su i pjesmu Dio tebe pulske skupine Nola. Glavni je vokal skupine Annie Vuković.

Za vedrinu i smijeh pobrinuli su se učenici 3. a razreda smjera medicinska sestra/tehničar opće njege. Oni su ujedno i članovi dramske skupine Talija koju vodi profesorica Sunčica Podoreški, a izveli su Molièreovu komediju Umišljeni bolesnik pokazavši kako je Molière kritizirao onodobno liječništvo i ljekarništvo.

Na kraju su voditeljice programa Mia Martinčević i Karolina Topolko pozvale okupljene na zajedničko druženje te napomenule kako Medicinska škola nošena vjetrom tradicije ponosno korača u još svjetliju budućnost i s tisuću radosti očekuje novu obljetnicu.

O autoru

admin administrator