Školski kviz

Autoradmin

Školski kviz

Nastavnici aktiva matematika, informatika i fizika osmislili su i proveli  Školski kviz povodom obilježavanja Dana škole. Kviz je bio namijenjen svim učenicima koji su željeli  provjeriti svoje školsko i opće znanje te se malo zabaviti u opuštenoj atmosferi.

Kviz je održan u petak, 1. lipnja 2018. od 12,40 do 14,15h u našoj školi, a sastojao od 7 kategorija s ukupno  pitanja te rubrikom iznenađenja.

  1. osobe i događaji
  2. gradovi, države i zastave
  3. matematičke dosjetke
  4. likovi, djela i autori
  5. kosti i mišići
  6. film i glazba
  7. svijet oko nas
  8. rubrika iznenađenja (slaganje slagalice)

Sudjelovalo 11 timova s ukupno 43  učenika. Svih 11 timova pokazalo je znanje i spretnost, vedar duh i smisao brzog organiziranja u vrlo malo vremena.

Prvo mjesto osvojio je tim iz 2.d. razreda Luftbrenzeri  s 57.25 bodova u sastavu Maja Hokman, Gabrijela Gregurec, Borna Posavec, Mirjam Bilić. Drugo mjesto pripalo je timu Bebachy iz 3.d s osvojenih 50.25 bodova u sastavu Silvestar Žganec, Mislav Pokrivač, Danijel Rogek, Franko Vadlja, a treće mjesto timu Brainstorm također iz 3.d razreda s osvojenih 46.25 bodova u sastavu Karolina Šafarek, Bojana Ciler, Viktorija Vojvoda, Marinela Blaži.

Nastavnica Martina Hranj vodila je kviz, nastavnice Mirela Brumec, Elizabeta Kazotti i Nikolina Vresk Škvorc bile su ocjenjivačice, a nastavnice Karolina Novak Bosilj i Mirela Turk te nastavnik Dino Žganec bili pomoć u provedbi kviza. Prezentaciju i dio pitanja složio je nastavnik Bojan Bembić, dok su ostala pitanja složili nastavnici Mirela Brumec, Elizabeta Kazotti i Ivan Rogina.

Znate li koje su tri poznate Laure u hrvatskoj/svjetskoj književnosti? Ili, koliko vrabaca ostane na grani kad mačka uhvati jednog? Znate li u kojem gradu Vltava protječe ispod Karlovog mosta? Ako znate, tada se morate i iduće godine prijaviti na Školski kviz.

O autoru

admin administrator