Nacionalni projekt MAMA, BUDI ZDRAVA – Ružičasti listopad“ 2019.

AutorZoran Hercigonja

Nacionalni projekt MAMA, BUDI ZDRAVA – Ružičasti listopad“ 2019.

U srijedu, 9. listopada u Medicinskoj školi Varaždin, obilježen je Dan ružičaste vrpce  u suradnji s udrugom SVE za NJU koja već  treću godinu zaredom u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom Mama, budi zdrava kako bi podigla svijest i odgovornost žena za vlastito zdravlje,  posebno zdravlje dojki. Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.

Projekt je 2018. nagrađen na javnom pozivu „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zdravstvenog osiguranja u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke.  Cilj projekta i akcije u Medicinskoj školi Varaždin je  promicanje Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena svih dobnih skupina na brigu o zdravlju dojki i ginekoloških organa.

Našu školu je izabrao saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je i ambasador  akcije. Učenici i učenice dobili su edukativne letke Mama, budi zdrava kako bi svoje majke podsjetili na važnost brige o zdravlju.

O autoru

Zoran Hercigonja administrator