Učenici Medicinske škole Varaždin sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima

AutorZoran Hercigonja

Učenici Medicinske škole Varaždin sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima

 

U Hrvatskoj se svake godine dijagnosticira oko 600 novooboljelih od limfoma, a porast incidencije godišnje raste za četiri posto – poručili su liječnici predavači na obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) održanom u Zagrebu .

Na poziv predsjednika udruge HULL gospodina Dražena Vinceka obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o limfomima nastavljeno je 15. rujna 2019. na Franjevačkom trgu u Varaždinu dijeljenjem letaka, brošura s informacijama o ovoj vrlo opasnoj malignoj bolesti.

 

Učenici Medicinske škole Varaždin (Patrik Hrkač iz 2. c, Ivana Makar i Benjamin Kaniški iz 4. c, Ira Šćuric i Marta Butorac iz 4. a razreda) u pratnji profesorice Nataše Vuković, mag.med.bioch., sa zadovoljstvom su se odazvali pozivu predsjednika Udruge i na taj su način podržali njihov rad i aktivnosti povodom Svjetskog dana svjesnosti o limfomima,koji stručna javnost obilježava 15. rujna svake godine.

Učenici su pokazali spremnost da se educiraju i da zainteresiraju javnost za akcije u području zdravstva kojima će dobiti ključne informacije o različitim bolestima i o načinima očuvanja svojega zdravlja tako da će već sljedeći tjedan, 22. rujna 2019., podržati obilježavanje Svjetskog dana kronične mijeloične leukemije.

 

Nataša Vuković,mag.med.bioch

O autoru

Zoran Hercigonja administrator