Postignuća naših učenica u projektu “Mreža čitanja” 2023./2024.

AutorZoran Hercigonja

Postignuća naših učenica u projektu “Mreža čitanja” 2023./2024.

Tokom školske godine 2023./2024. u sklopu projekta “Mreža čitanja” bavili smo se temom odrastanja koje nosi brojne izazove i prepreke, a učenice su u odabranim književnim djelima upoznale književne junake koji su im pokazali na koji su se način oni nosili sa situacijama u kojima su se našli. Ove su se godine na popisu našli romani: “Hotel Wartburg” Zorana Žmirića, grafički roman “Perzepolis” Marjane Satrapi i roman “Mi djeca s kolodvora zoo” Cristiane F.
Pitanja u projektu su obuhvaćala događaje iz romana i situacije vezane uz život i rad autora, a bila su i pitanja iz opće kulture, dok je cilj projekta razvoj čitalačke pismenosti među srednjoškolcima, poticanje na čitanje nelektirnih djela. Učenice su, čitajući odabrana književna djela, otkrivali nove književne svjetove, upoznavali sebe i svoje talente, te samim time razvijali zajedništvo.
Čestitamo učenicama Dori Jurak 4.d, Marti Hainž 2.b i Nini Hrastić 2.b, jer su sjajno riješile test i plasirale se na županijsku razinu natjecanja, a posebno pohvaljujemo učenice Martu Hainž i Doru Jurak jer su ostvarile odlične rezultate i jako dobro se plasirale na državnoj razini natjecanja. 
 
Knjižničarke Kornelija Klarić i Jadranka Težački.

O autoru

Zoran Hercigonja administrator