Obilježavanje svjetskog dana zaštite okoliša

AutorZoran Hercigonja

Obilježavanje svjetskog dana zaštite okoliša

Kako se različite vrste otpada mogu ponovno upotrijebiti, koje se tehnologije mogu koristiti za pročišćavanje zraka i vode, a koje za zaštitu tla te kako se informacijske tehnologije mogu primijeniti u zaštiti okoliša – bile su teme koje su u Varaždinu svim zainteresiranima predstavili djelatnici i studenti Geotehničkog fakulteta, Fakulteta organizacije i informatike te Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Tijekom dvodnevnog događanja (4. i 5. lipnja) posjetitelje u varaždinskom parku Šetališta Ivana Pavla II. dočekali su edukativni štandovi fakulteta.

Događaj je bio namijenjen svim uzrastima, naročito za djecu i mlade kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša.

Naša škola se pridružila manifestaciji. Predstavljen je plakat učenika 4.d razreda na temu „Na groblje bez plastike“ te plakat učenika GLOBE programa koji su prikazali istraživanje o mikroplastici u Dravi i Muri. U sklopu nastave manifestaciju su posjetili učenici GLOBE programa i izbornog predmeta Osnove ekologije. Učenicima je ovo bila prilika za upoznavanje s tehnologijama u zaštiti okoliša i studiranjem na fakultetima.

 

Mirela Turk Cerovečki

O autoru

Zoran Hercigonja administrator