Naše kolegice na međunarodnoj konferenciji

AutorZoran Hercigonja

Naše kolegice na međunarodnoj konferenciji

U subotu, 25. svibnja, u Osnovnoj školi Leskovec pri Krškom održana je Međunarodna konferencija programa Eko škole pod nazivom „Mladi u programu Eko škole za održivo društvo“. Na konferenciji se moglo poslušati 118 primjera dobre prakse koje su predstavili odgojitelji, učitelji i profesori od vrtića do srednjih škola.

Događaju su prisustvovali sudionici (bilo ih je više od 150) iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Ekvadora, što je konferenciji dalo međunarodni pečat i omogućilo razmjenu iskustava i ideja na globalnoj razini.

Sudionici konferencije predstavili su niz inovativnih projekata i aktivnosti usmjerenih na održivi razvoj i zaštitu okoliša. Naše profesorice Mirela Turk Cerovečki i Jadranka Težački predstavile su zajednički projekt iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja naziva „Biciklinom po gradu, plućima daj snagu!“ koji su provele s učenicima u nekoliko etapa i koje planiraju od sljedeće školske godine unaprijediti na nekoliko dodatnih razina.

 

Međunarodna konferencija programa Ekoškola bila je izvrsna prilika za umrežavanje, razmjenu dobrih praksi i inspiracija za daljnji rad na području održivog razvoja. Čestitke svim sudionicima na izvrsnim prezentacijama i trudu koji su uložili u svoje projekte.

 

Jadranka Težački i Mirela Turk Cerovečki

O autoru

Zoran Hercigonja administrator