PROJEKT „10 MINUTA ZA TJELOVJEŽBU“

AutorZoran Hercigonja

PROJEKT „10 MINUTA ZA TJELOVJEŽBU“

U našoj školi proveden je projekt pod nazivom „10 minuta za tjelovježbu“ u kojem su sudjelovali učenici 3.a i 2.b pod mentorstvom nastavnice Ive Delonge Habek i Mirele Turk Cerovečki. U samu su provedbu projekta bili uključeni učenici cijele škole, a cilj projekta bio je potaknuti svijest o važnosti tjelovježbe, fizičkog te mentalnog zdravlja.

Prema podacima HBSC-a, jedne od studija WHO-a, prevalencija nedovoljne tjelesne aktivnosti među 15-godišnjacima iznosi 92% kod učenica i 78% kod učenika. Danas je broj fizički aktivne djece i mladih u padu, dok je trend pretilosti kod mladih u stalnom porastu.

Učenici 3.a razreda proveli su anketu u kojoj su istražili mišljenje učenika o važnosti mentalnog i fizičkog zdravlja te o njihovom stavu prema tjelovježbi i tjelesnim aktivnostima. Također, u razdoblju od 15. do 30. travnja u prostorima naše škole učenici 3.a i 2.b provodili su vježbe za tjelesno i mentalno zdravlje. Svi učenici bili su dobrodošli pridružiti se vježbanju, a odaziv učenika ugodno nas je iznenadio.

Završna aktivnost u kojoj su sudjelovali učenici 3.a razreda bila je orijentacijsko trčanje koja je učenike potaknula na timsko rješavanje problema i bavljenje aktivnostima na otvorenome.

Kroz rad na projektu učenici su pokazali inicijativu za timskim radom u svrhu postizanja zajedničkog rezultata. Učenici su se međusobno više upoznali te stjecali dobre navike koje će ostati za cijeli život.

Ema Bajkovac, učenica
Mirela Turk Cerovečki
Iva Delonga Habek
 
 

O autoru

Zoran Hercigonja administrator