EkoVizija

AutorZoran Hercigonja

EkoVizija

U organizaciji Društva za oblikovanje održivog razvoja i Hrvatskog debatnog društva u Zagrebu je u Kući Europe 19. travnja 2024. godine održana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim učeničkim projektima s područja ekologije – “EkoVizija: Inovativna rješenja za budućnost planeta”. Pokrovitelj manifestacije bila je Europska komisija.
Natječaj je bio raspisan početkom školske godine, a naši su ga učenici proveli početkom drugog polugodišta te su za svoj trud dobili veliko priznanje: izabrani su kao jedan od pet najuspješnijih i najperspektivijih učeničkih projekata u Hrvatskoj. 
Projekt je svojevrsni nastavak prijašnjeg projekta “Beciklinom po gradu plućima daj snagu”, a ove godine temeljio se na poticanju učenika dolasku u školu upravo biciklom, naziva “Do škole na dva kotača”.
Veliko je to priznanje za našu školu, njezine učenike (Kiaru Hranj, Lorenu Novoselec i Lanu Perko iz 1.a – smjer medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege) i mentorice: Mirelu Turk Cerovečki, prof. i Jadranku Težački, prof. 
Učenice i profesorice ponosno su predstavile projekt pred učenicima i mentorima iz cijele Hrvatske te otvorile daljnju suradnju sa školama oko ove važne teme – očuvanja vlastitog zdravlja i očuvanja planeta!
 
Jadranka Težački i Mirela Turk Cerovečki

O autoru

Zoran Hercigonja administrator