Posjet učenika Medicinske škole Varaždin Galeriji Sermage

AutorZoran Hercigonja

Posjet učenika Medicinske škole Varaždin Galeriji Sermage

 
 
Krajem veljače i početkom ožujka ove godine učenici 3.d i 4.d razreda (smjer: prirodoslovna gimnazija) posjetili su Galeriju Sermage u okviru Gradskog muzeja Varaždin. Naime, učenici ovoga smjera imaju predmete Likovna umjetnost i Filozofiju (na kojoj uče i o filozofiji umjetnosti), ali i Etiku (poveznica s nastavnom cjelinom Granične situacije) pa je to bila prilika da se, u organizaciji profesorica Terezije Mlinarić i Jadranke Težački te uz pridruživanje i etičara trećih razreda, pobliže upoznaju s umjetničkim stvaralaštvom hrvatskih slikara na 7. bijenalu slikarstva kojem je upravo naš grad domaćin.
 
Kroz Palaču Sermage ih je provela likovna pedagoginja Jelena Petković te ih upoznala s radovima suvremenih hrvatskih umjetnika, među kojima su i tri Varaždinca, na što smo svi ponosni. Učenici su se susreli s raznovrsnim načinima i tehnikama slikarstva, a u sklopu radionice mogli su se iskušati u portretiranju.
 
Sa sigurnošću možemo reći da su stekli nova znanja i vještine koje će potaknuti njihov daljnji kreativni rad te naviku obilaženja muzeja kojih u našoj županiji ima doista mnogo!
 
Terezija Mlinarić i Jadranka Težački 

O autoru

Zoran Hercigonja administrator