Uspješna suradnja Srednje škole Novi Marof i Medicinske škole Varaždin

AutorZoran Hercigonja

Uspješna suradnja Srednje škole Novi Marof i Medicinske škole Varaždin

            U srijedu, 14. veljače 2024. godine učenici Medicinske škole Varaždin, pod vodstvom nastavnice Nataše Vuković, održali su edukativno predavanje o posljedicama ovisnosti o opojnim sredstvima pod nazivom „Druga strana supermoći” za sve učenike prvog razreda Srednje škole Novi Marof.

Učenici i nastavnici Srednje škole Novi Marof s velikim su zanimanjem pratili predavanje o ovom problemu koji je sve više prisutan u mlađoj populaciji te potaknuli sve nazočne na promišljanje. Učenice Klara Jerković i Marina Sanković opisale su učinke psihostimulansa u liječenju bolesti i njihovu zlouporabu na području Republike Hrvatske.

Učenici smjera medicinska sestra opće njege Ena Mumlek (3. a), Ema Štefan (3. a) i Dorotea Mašić (4.a ) tom su prilikom učenicima i djelatnicima škole mjerili arterijski krvni tlak, dok su učenici 4. c razreda Klara Jerković, Nikolina Labaš, Dominik Novak i Marina Sanković mjerili koncentraciju glukoze u krvi i ukupni kolesterol u krvi. U pratnji učenika bile su njihove nastavnice stručnih predmeta Iva Delonga Habek, mag. med. techn., i Nataša Vuković, mag. med. bioch, prof. izvrsna savjetnica.

            Svim opisanim aktivnostima naši su učenici i ove godine pokazali da se vrlo rado uključuju u suradničke aktivnosti, da žele napredovati u svojoj struci, educirati se i prenositi svoje znanje drugim učenicima, nastavnicima i sugrađanima.

Iva Delonga Habek, mag. med. techn., nastavnica zdravstvene njege, mentorica

Nataša Vuković, mag. med. bioch., prof. izvrsna savjetnica

 

O autoru

Zoran Hercigonja administrator