Dan ružičaste vrpce 2023. obilježen posebnom zahvalnicom Medicinskoj školi

AutorZoran Hercigonja

Dan ružičaste vrpce 2023. obilježen posebnom zahvalnicom Medicinskoj školi

Svečanost povodom obilježavanja „Dana ružičaste vrpce – Dana borbe protiv raka dojke održana je 7. listopada 2023., a sudjelovali su i učenici Medicinske škole Varaždin.

Svečanost je organizirala Udruga žena oboljelih od bolesti dojke Varaždin „Mammae klub Varaždinˮ. Događanje je bilo posvećeno edukaciji žena o očuvanju zdravlja dojki, kao i podizanju svijesti građanki, ali i građana o važnosti preventivnih pregleda dojki te načinima ranog i pravovremenog liječenja dojki.

 

Ovom prigodom žene oboljele od karcinoma dojke željele su se zahvaliti nastavnicima, učenicima i ravnateljici Medicinske škole Varaždin Mirjani Grabar Kruljac na dugogodišnjoj suradnji i požrtvovnom radu uručivanjem zahvalnice. Događanju su se ovog puta priključili učenici 4. a razreda smjera medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege: Morenna Škvorc, Ingrid Vodopija i Ivana Bedenik te učenica 5. a razreda, buduća medicinska sestra Nikolina Zrinski, s nastavnicama Zlatkom Fleten Senčar, Martinom Đunđek, Patricijom Kučej i Ivom Delonga Habek.

 

Svečanost se održala na Franjevačkom trgu, u Županijskoj palači nakon čega su sudionici prisustvovali snimanju prigodne fotografije i puštanju ružičastih balona u zrak u znak sjećanja na žene preminule od karcinoma dojke.

 

Zlatka Fleten Senčar, mag. med. techn.

Martina Đunđek, mag. med.techn.

 

O autoru

Zoran Hercigonja administrator