TJEDAN KARIJERA UNIN 

AutorZoran Hercigonja

TJEDAN KARIJERA UNIN 

Dana 10.svibnja.2023. godine učenici petih razreda smjer medicinska sestra/ medicinski tehničar opće njege sudjelovali su na Tjednu karijera na Sveučilištu Sjever sa nastavnicama Marijom Horvat, Marinom Golek Mikulić i Zlatkom Fleten Senčar. Tjedan karijera trajao je od 08.svibnja do 12.svibnja 2023. gdje se okupilo stotinu poslodavaca iz javnog i privatnog sektora iz gotovo svih branši.

Učenici su prisustvovali panel raspravi „ Budućnost karijera u zdravstvu“  koju su predvodili Mario Gazić,predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara; Snježana Krpeta, posebna savjetnica ministra zdravstva za djelatnost sestrinstva; Željka Gajski, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OB Varaždin i  Izv. prof. dr.sc.Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilište Sjever.

Nakon panel rasprave nazočili  su na predstavljanju tvrtki : Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska akademska i istraživačka mreža –CARNET, HAMAG BICRO; Hrvatski zavod za zapošljavanje, Opća bolnica Varaždin, Županijska bolnica Čakovec, Klinička bolnica Dubrava, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, te mnogobrojne druge čiji se opis nalazi na poveznici.

https://www.unin.hr/2023/05/tjedan-karijera-na-sveucilistu-sjever-nadmasio-sva-ocekivanja/

Učenici su prikupili mnogo korisnih informacija  vezanih za njihov daljnji obrazovni kao i poslovni život. Kao što i samo učenici navode, Tjedan karijera bio je jako efikasan i poticajan.

Zlatka Fleten Senčar, mag.med.techn

O autoru

Zoran Hercigonja administrator