Celijakija ili intolerancija na hranu – predavanja i radionice u Srednjoj školi Pregrada

AutorZoran Hercigonja

Celijakija ili intolerancija na hranu – predavanja i radionice u Srednjoj školi Pregrada

Dana 26. svibnja 2022. godine učenici Medicinske škole smjera zdravstveno-laboratorijski tehničar/tehničarka Lucija Furjan, Nikol Nestić i Patrik Mudri te učenice smjera farmaceutska tehničarka Azra Detić i Marta Sitar uz mentorstvo profesorice Nataše Vuković i magistre farmacije Marije Novak upoznali su učenike Srednje škole Pregrada s temom celijakije i najčešćim intolerancijama na hranu.

Učenici naše škole imali su priliku upoznati školu u Pregradi nakon čega su se pripremale razne bezglutenske slastice koje su svi degustirali. Učenici Medicinske škole predstavili su projekt na kojem su vrijedno radili proteklih mjeseci te su nastojali svima pobliže predstaviti pokazati kako i oni koji boluju od celijakije mogu uživati u hrani, posebice slasticama koje ne sadrže gluten, no nutritivno su vrijedne i itekako ukusne. Učenici su istaknuli kako je podrška profesora naše škole i svih onih koji su bili dio ovog projekta poticaj za njihov daljnji trud i rad, posebice sad kad dio učenika završava svoje srednjoškolsko obrazovanje i priprema se za predstojeće životne izazove.

Zahvaljujemo Srednjoj školi Pregrada na pozivu, zabavi i lijepim uspomenama koje smo zajedno stvorili. Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti raditi na novim projektima i i izmijeniti međusobna iskustva.

 

Učenice: Azra Detić i Nikol Nestić

O autoru

Zoran Hercigonja administrator