Učenici Medicinske škole obilježavaju Svjetski dan zdravlja

AutorZoran Hercigonja

Učenici Medicinske škole obilježavaju Svjetski dan zdravlja

Dana 7. travnja, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, svake se godine obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem da se  posebno predstavi određena zdravstvena tema. Svrha ove javno zdravstvene aktivnosti jest podizanje svijesti pojedinaca i zajednice u cjelini o važnosti očuvanja zdravlja i usvajanja pozitivnog zdravstvenog ponašanja.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom „Naš planet, naše zdravljeˮ, a cilj mu je podići svijest o utjecaju okoliša na zdravlje ljudi.

Učenici 4. b razreda Medicinske škole Varaždin Nadja Novak, Antonela Vuković, Nikolina Šantek i Elena Škrlec, s nastavnicom Marinom Golek Mikulić, sudjelovali su u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja koje se u organizaciji Opće bolnice Varaždinu održalo u prizemlju zgrade Interne. Učenici su sudjelovali u akciji mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi svim zainteresiranim građanima te svojim znanjem pridonijeli edukaciji i informiranju građana o važnosti očuvanja zdravlja i prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti kao što su hipertenzija i šećerna bolest.

Marina Golek Mikulić, mag. med. techn.

O autoru

Zoran Hercigonja administrator