Sudjelovanje Medicinske škole Varaždin na međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia

AutorZoran Hercigonja

Sudjelovanje Medicinske škole Varaždin na međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia

Medicinska škola Varaždin sudjelovala je na međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia i u području Zdravstvene njege osvojila drugo mjesto.

Dana 17. ožujka 2022. godine u Medicinskoj školi Slavonski Brod održana je međužupanijska razina natjecanja WorldSkills Croatia u disciplini Zdravstvena njega. Tim natjecanjem promiče se i povećava privlačnost strukovnog obrazovanja te jača suradnja između obrazovanja i zdravstvenih institucija.

Medicinsku školu Varaždin predstavljao je učenik 4. b razreda Leonardo Martinjak uz mentoricu Marinu Golek Mikulić. Učenik je osvojio 2. mjesto na ljestvici ukupnog poretka te se plasirao na državnu razinu natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022., koja će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja.

Na natjecanju su osim Medicinske škole Varaždin sudjelovali učenici i mentori iz još 11 škola: Srednje škole Čakovec, Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, Srednje škole Koprivnica, Medicinske škole Bjelovar, Tehničke škole Virovitica, Srednje škole Viktorovac Sisak, Škole za medicinske sestre Vinogradska, Srednje škole Pakrac, Srednje medicinske škole Slavonski Brod, Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara Vinkovci i Medicinske škole Osijek.

Čestitamo učeniku Leonardu Martinjaku na predanom radu, zalaganju i ostvarenim rezultatima.

Marina Golek Mikulić, mag. med. techn

O autoru

Zoran Hercigonja administrator