SURADNJA MEDICINSKE ŠKOLE S „KUĆOM SUNCAˮ IZ GLOBOČECA

AutorZoran Hercigonja

SURADNJA MEDICINSKE ŠKOLE S „KUĆOM SUNCAˮ IZ GLOBOČECA

 

U petak, 11. listopada 2019. godine, u „Kući Sunca“ obilježeni su Dani zahvalnosti za plodove zemlje i Dani kruha. Tom prilikom u ime učenika i djelatnika Medicinske škole Varaždin zahvalnicu za dugogodišnju suradnju i podršku štićenicima Udruge „Sunceˮ iz Globočca primila je profesorica Nataša Vuković u pratnji profesorice Ive Delonga Habek.

Predsjednica Udruge gospođa Ruža Zlatar zahvalila je svim donatorima na podršci koju pružaju Udruzi, a sve za dobrobit djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Korisnici Udruge održali su za sve prisutne priredbu i time na svoj način zahvalili donatorima. Nakon priredbe uslijedio je domjenak i druženje s gostima.

Učenici i djelatnici Medicinske škole raduju se daljnjoj suradnji i druženjima sa štićenicima i djelatnicima Udruge „Sunceˮ. Kontakti i druženja s djecom s teškoćama u razvoju imaju obostrani pozitivni učinak  i za naše učenike i za štićenike Udruge. U interakciji s djecom naši učenici  uče i primjenjuju vještine na kojima se temelji njihovo buduće zanimanje  empatiju,  pomaganje, slušanje, primjerenu komunikaciju. S druge strane naša druženja prilika su i za djecu Udruge da pokažu sve ono što rade tijekom godine  i time razvijaju osjećaj vlastite vrijednosti.

 

 

Nataša Vuković i Iva Delonga Habek

O autoru

Zoran Hercigonja administrator