Dodijeljena novčana sredstva za projekt “Rizični čimbenici odrastanja i mogućnosti mladih”

Autoradmin

Dodijeljena novčana sredstva za projekt “Rizični čimbenici odrastanja i mogućnosti mladih”

Krajem siječnja ove godine Zaklada za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ raspisala je drugi Javni poziv za dodjelu financijskih potpora projektima koji doprinose sigurnosti građana i prevenciji kriminaliteta kod mladih osoba. Na svojoj 16. sjednici članovi Upravnog odbora Zaklade donijeli su Odluku prema kojoj su novčana sredstva dodijeljena i Medicinskoj školi Varaždin za projekt „Rizični čimbenici odrastanja i mogućnosti mladih“. Opći je cilj projekta doprinos prevenciji rizičnih ponašanja učenika naše škole i, u slučaju opažanja istih, mijenjanje ponašanja u socijalno prihvatljive oblike.

potpisivanje_projekta

Projektne aktivnosti svojom će tematikom biti usmjerene na jačanje samopoštovanja učenika kao glavnoga zaštitnog čimbenika, na razvoj socijalnih vještina i osjećaja za svrhu i budućnost, a provodit će se u dvama ciklusima tijekom školske godine 2017./2018. Voditeljice projekta i koordinatorice aktivnosti bit će stručne suradnice psihologinja i pedagoginja. U određene tematske aktivnosti uključit će se i drugi nastavnici Medicinske škole Varaždin kao suradnici.

Škola koja se brine o svojim učenicima je škola koja ih štiti, prevenira rizična ponašanja, razvija socijalne vještine, nudi primjenjiva znanja i priprema učenike za život.
Uključimo se!

Karolina Novak, mag. pedagogije
Sonja Veir Labaš, mag. psihologije

 

O autoru

admin administrator