Posjetili smo kuću „Sunca“

AutorZoran Hercigonja

Posjetili smo kuću „Sunca“

 

***

I ove godine povodom   Valentinova, 14. veljače  učenici Medicinske škole Varaždin u pratnji  profesorice Nataše Vuković,  posjetili su udrugu  “Ludbreško sunce” iz Globočca.
 
U   “Kući Sunca”  učenike i njihovu profesoricu  primila je   predsjednica  udruge gđa Ruža Zlatar  zajedno sa suradnicima   te  lica i simpatični osmjesi djece i štićenika, domaćina.

Gđa Zlatar upoznala je učenike sa radom i projektima „kuće Sunca“ te  zahvalila učenicima i profesorici  na   dugogodišnjoj suradnji i prijateljstvu za koje se nada da će i dalje trajati.

Ispred  svih profesora, djelatnika  i učenika naše škole  korisnike je pozdravila i uručila prigodan poklon  naša predsjednica Vijeća učenika Mia Martinčević.

Štićenici su priredili prigodan program u kojem su  recitacijom i plesom  prenijeli toplinu, zadovoljstvo i ljubav na  učenike i njihovu profesoricu .

Nakon programa  štićenika, kao zahvalu za njihov trud Marta Golubić, Gabrijela Bistrović i Matea Sabolek  otpjevale su nekoliko pjesama  , nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje, ples  učenika, profesorice  i štićenika  te upoznavanje sa brojnim aktivnostima s kojima se bave u udruzi.(izrada keramičkih proizvoda, tkanje tepiha, izrada pisanica…) 

I ova akcija  kao i mnoge druge  opravdala je cilj da učenici osjete zadovoljstvo sudjelovanja u humanitarnim akcijama i pomaganja drugima. 
 

 Ovim susretom prema riječima učenika   postali su bogatiji za jedno predivno iskustvo  i saznanje kako je za sreću ponekad  stvarno potrebno malo;  iskren osmijeh, topla riječ , stisak ruke prijatelja…

 

Nataša Vuković prof.savjetnica

O autoru

Zoran Hercigonja administrator