Državna smotra LiDraNo 2019.

Autoradmin

Državna smotra LiDraNo 2019.

Ove školske godine smo, nakon dugog i napornog rada, napokon sudjelovali na državnoj smotri literarnog, scenskog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019.

Naša škola je na smotri sudjelovala sa radijskom emisijom „Demoći derbi Lukovec-Goćica“ u sklopu novinarskog stvaralaštva. Koliko je ovaj uspjeh velik, govori činjenica da je baš naša emisija bila jedna od samo njih osam koje su od strane stručnog žirija uvrštene u one najbolje u srednjoškolskoj kategoriji. Državna smotra se održala u Šibeniku od 27. do 29. ožujka 2019. godine, a bili smo smješteni u hotelu Amadria parka- Solaris.

Radijsku emisiju su izradili učenici 3.e i 3.d razreda uz pomoć mentorice, profesorice Martine Hranj, a s obzirom da se na državnu smotru kao predstavnici uz mentora pozivaju samo urednici emisije, našu su školu predstavljale učenice Mirta Poljak i Lara Cvetko.

Tri dana provedena u Šibeniku su uistinu nezaboravna, vidjeli smo nevjerojatan talent srednjoškolaca iz svih krajeva Hrvatske, sklopila su se nova prijateljstva, a na radionicama smo učili kako se unaprijediti i još dodatno poboljšati naše radove. U Varaždin smo se vratili prepuni dojmova, inspiracije i ideja za nadolazeću školsku godinu tako da pozivamo sve učenike zainteresirane na medijsku pismenost i novinarstvo da se priključe školskom radiju Mrav te zajedno s nama izrađuju materijale za smotru LiDraNo 2020.

Lara Cvetko, 3.e

O autoru

admin administrator