Aktivnosti u sklopu projekta E-medica: Varaždin – Kaštel Štafilić

Autoradmin

Aktivnosti u sklopu projekta E-medica: Varaždin – Kaštel Štafilić

U petak, 1.ožujka 2019., učenice Medicinske škole Varaždin Matea Hranić i Barbara Golubić, u pratnji mentorice, profesorice Nataše Vuković, krenule su putem Kaštel Štafilića. Cilj ovako dugog puta bio je susret s učenicima Srednje škole „Braća Radić – Kaštel Štafilić“ i zadnje pripreme za projekt „Glifozat – zdravlje na kocki“ koje će učenice predstaviti u travnju ove godine na smotri „ E-medica“.

Učenice Ivana Zorotović i Ana Debeljak, njihova mentorica profesorica Marija Rapanić koordinatorica profesorica Petrana Pupić i ravnateljica Marija Kezele srdačno su dočekale goste iz Varaždina u Splitu. Zajedno su krenuli na sajam ugostiteljstva i tehnologije – „Gast“ na kojem su mogle vidjeti tradicionalne proizvode raznih proizvođača, ali i one moderne i inovativne. Osim toga, nije manjkalo ni degustacije. Kušale su domaći pršut, ali i popile kavu iz modernog aparata. Nakon što su se okrijepile, valjalo je poći u Kaštel Štafilić na zadnje pripreme projekta. Učenice su i prije susreta marljivo radile pa je samo trebalo uvježbati izlaganje. Budući da su učenice iz zagrebačke Škole za medicinske sestre Mlinarska bile spriječene doći u Kaštel, djevojke su surađivale putem društvenih mreža. Nije manjkalo ni slobodnog vremena pa su učenice i mentorice izmjenjivale školska iskustva na sunčanom vremenu uz ugodan, morski zrak. Druženje se nastavilo cijelu večer i trebalo se odmoriti od puta, ovaj put u učeničkom domu tamošnje škole. U subotu, 2. ožujka 2019., nakon dobro prospavane noći, učenice su nastavile s uvježbavanjem izlaganja, a onda su upoznale Varaždinke sa svojom školom. Uslijedio je obilazak škole, školskog staklenika, a mogle su se vidjeti različite vrste biljaka, od agruma preko blitve ili lavande pa do maslina. Po završetku obilaska šetale su obalom uživajući u ugodnom društvu. Kada su se okrijepile ručkom, učenice Medicinske škole Varaždin i njihova mentorica morale su spakirati svoje stvari i krenuti za Split. Profesorica Petrana Pupić odvela ih je u obilazak grada Split, poznate Dioklecijanove palače i kipa Marka Marulića, a onda su se morale pozdraviti.

Umorne, ali zadovoljne učenice i njihova mentorica vratile su se u Varaždin u kasnim večernjim satima. Projektom se pokazalo kako je svrha druženja ne samo istraživanje i rad, već i sklapanje novih prijateljstava i razvoj novih ideja.
Barbara Golubić i Matea Hranić

O autoru

admin administrator