Razmjena učenika u sklopu projekta „E-medica“

Autoradmin

Razmjena učenika u sklopu projekta „E-medica“

U petak, 28. listopada 2018. godine, realizirana je prva razmjena učenika u sklopu projekta E-medica s temom Glifosat – zdravlje na kocki. Razmjenu je  organizirala Medicinska škola Varaždin u suradnji s doktorom Vrčekom, redovnim profesorom Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, i Školom za medicinske sestre Mlinarska.

Učenice su sa svojim mentoricama najprije prisustvovale predavanju prof. dr. Valerija Vrčeka, dipl. inž. med. biokemije, na FBF-u u Zagrebu. Doktor Vrček govorio je o vrlo štetnim učincima glifosata na zdravlje, samoj strukturi i početcima tog herbicida, čija je upotreba danas vrlo raširena.

Glifosat je politička, znanstvena i medijska kontroverza koja dokazuje da dozvole za uporabu herbicida nisu garancija za zdravlje ljudi i okoliša.

U projektu čiji je nositelj Medicinska škola Varaždin sudjeluju učenice Matea Hranić i Barbara Golubić s mentoricom profesoricom  Natašom Vuković, učenice Srednje škole Braće Radić iz Kaštel Štafilića (Ana Debeljak i Ivana Zorotović) s mentoricom profesoricom Marijom Rapanić te učenice Srednje škole za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba (Valentina Gretić i Patricia Jozić) s mentoricom profesoricom Đurđicom Stanešić.

Osim što su „upoznale“ Glifosat, učenice su s mentoricama i kordinatoricom iz Kaštel Štafilića  mogle uživati u šetnji gradom do Škole za medicinske sestre u Mlinarskoj gdje je dalje slijedio dogovor i raspodjela zadataka za rad na zajedničkom  projektu koji će biti prezentiran na 12. smotri „Dani E-medica“ koja će se održati u travnju 2019. u Tuheljskim Toplicama.

Barbara Golubić, 4.c
Matea Hranić 3.c

O autoru

admin administrator