Dan jabuka 2018.

Autoradmin

Dan jabuka 2018.

I ove smo godine, po četrnaesti put, u Medicinskoj školi Varaždin obilježili Svjetski dan jabuka!

U predvorju škole organizirana je humanitarna prodaja kolača i izložba starih sorta jabuka te jabučnih proizvoda, poput jabučnog octa, 100 postotnog prirodnog soka od jabuke, čipsa od jabuka te kompota i pekmeza, a sve to je uz pomoć učenica, Matee Hranić, Jelene Dugi, Sare Pomper i Barbare Golubić, organizirala profesorica Nataša Vuković.Predstavnici drugih razreda pomagali u prikupljanju dobrotvornih priloga i promociji jabuke kao namirnice koja bi trebala biti u svakodnevnoj prehrani svakoga čovjeka.

Predstavljanjem starih vrsta jabuka podsjetilismo se na vrijednost kraljice voćaka, njezinu zdravstvenu dobrobit i koliko je važno očuvati stare sorte koje sve više nestaju.

Osim izložbe, na veselje svih učenika, organizirali smo i humanitarnu prodajukolača te smo prikupili 1720 kuna koji će svoju svrhu naći u već nama dragoj i poznatoj udruzi za osobe s invaliditetom „Ludbreško Sunce“, čijem se skorašnjem posjetu nadamo i koju ćemo tradicionalno posjetiti u veljači.

Važno je zahvaliti i svim profesorima, učenicima i djelatnicima škole koji su se ovoj akciji odazvali i bili dio velikoga čina dobrote.

Do sljedeće godine ostaje nam samo briga za vlastito zdravlje i radost uz slasne jabuke i već svima udomaćenu poslovicu: „Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.“

Matea Hranić, 3. c

O autoru

admin administrator