Juriš na Muzej suvremene umjetnosti

Autoradmin

Juriš na Muzej suvremene umjetnosti

Četvoro učenika 4.c je u ponedjeljak, 21. svibnja, u pratnji njihove mentorice, profesorice Jadranke Težački, osvojilo Muzej za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Ne samo što su bili pozvani na Državnu smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja (Projekt građanin), što je samo po sebi nagrada, nego su bili i jedini varaždinski srednjoškolci među tristotinjak učenika koji su iz čitave Hrvatske došli predstaviti svoje projekte.

Denis Purić, Viktorija Novak, Jonathan Claudio Beneš i Nikolina Begović uigrani su tim etičara četvrtih razreda koji su tijekom svoje zadnje godine školovanja u Medicinskoj školi Varaždin izdvojili volje, vremena i energije raditi na dodatnom projektu u slobodno vrijeme, čitati zadane knjige, anketirati, raditi plakate, uvježbavati govore i raditi internetsku stranicu koja je i konačan proizvod projekta „Distopija – bliska stvarnost ili surova imaginarnost?“

Naši učenici, osim što su razgledali Muzej, spustili su se toboganom s trećeg kata u prizemlje, razgovarali sa Višim savjetnikom za GOO u Agenciji za odgoj i obrazovanje, dogovorili sve detalje s tehničarima za miks-pultom iza pozornice, omogućili nešto nesvakidašnje (korištenje interneta na Smotri za promociju svog projekta) – uspjeli su uvjeriti inače dosta zahtjevne sutkinje da su odgovorni, pouzdani, poduzetni i učinkoviti mladi ljudi koji su suvereno baratali svojom temom te su dobili odlične komentare i same pohvale od sudačkog trojca koji je pažljivo slušao njihova izlaganja i pohvalio ideju i realizaciju projekta. Posebno je istaknut presedan da se ovakvom „teškom“ i „apstraktnom“ temom bave učenici strukovne škole u čijem je žarištu interesa najčešće medicinska profesija.

Važno je naglasiti da je našim učenicima to ujedno bio i predzadnji školski dan u srednjoškolskom obrazovanju. Svaka im čast, a mi im želimo puno uspjeha i daljnjeg entuzijazma u životu!

O autoru

admin administrator