Učenici Medicinske škole Varaždin sudjelovali u webinaru projekta GLOBE ENSO SODA s temom „Fizikalno-kemijska analiza rijeke Plitvice“

AutorBojan Bembić

Učenici Medicinske škole Varaždin sudjelovali u webinaru projekta GLOBE ENSO SODA s temom „Fizikalno-kemijska analiza rijeke Plitvice“

GLOBE ENSO SODA (ENSO – El Niño Southern Oscillation; SODA – Short Observation & Data Analysis) je istraživanje o klimatskim fenomenima El Niño i La Niña. Učenici Medicinske škole Varaždin, Jonathan C. Beneš i Lana Bogović te njihova mentorica prof. Marija Krajnik, predstavili su projekt Fizikalno-kemijska analiza rijeke Plitvice na ENSO SODA webinaru koji se je održao 4. prosinca 2017. godine, a organizirao ga je Brian Campbell, viši NASA specijalist za edukaciju i komunikaciju znanosti o Zemlji.

Webinaru je prisustvovalo više od 20 edukatora i učenika iz 5 zemalja, uključujući Hrvatsku, Nizozemsku, Švicarsku, Trinidad i Tobago te SAD i Puerto Rico.

Naše predavanje je bilo vrlo zanimljivo svim pratiteljima prezentacije te su se nakon nje uključili u diskusiju o rezultatima našeg istraživanja. Također, dobili smo zahtjev za suradnju od učitelja-voditelja GLOBE-a u SAD-u i Nizozemskoj. Primili smo puno pismenih pohvala, uključujući i onu Briana Cambella iz NASA-e.

Pogledajte snimku webinara:

Informacije o ostalim webinarima kao i njihove snimke možete pronaći na slijedećoj stranici a detaljne informacije o GLOBE ENSO SODA projektu potražite ovdje.

O autoru

Bojan Bembić administrator