U posjeti gradonačelniku

Autoradmin

U posjeti gradonačelniku

Dana 9.12.2017. u 08.00  učenici 1.a razreda Medicinske škole Varaždin zajedno sa profesoricom iz građanskog odgoja i obrazovanja, Jadrankom Težački krenuli su u posjet varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku. Cilj posjeta bio je upoznavanje učenika s lokalnom vlašću.

Dolaskom u gradsku vijećnicu učenike je dočekao gospodin Dražen Dretar, voditelj odnosa s javnošću Ureda gradonačelnika. Odgledali smo kratki crtani film pod nazivom “Čarobna škrinja” u kojem se jasno ističe ljepota grada Varaždina te poznati Špancirfest koji najviše privlači turiste. Proveo nas je kroz Gradsku vijećnicu te najreprezentativnije prostorije Ureda gradonačelnika. Nakon toga zamjenica gradonačelnika, Sandra Malenica, uvela nas je zanimljivim predavanjem u prirodu gradonačelnikovog posla te ukratko predstavila način rada Ureda gradonačelnika. Na kraju smo upoznali i samog gradonačelnika gospodina Ivana Čehoka, koji im je rekao neke pojedinosti o sebi i svom poslu. Učenici su pripremili pitanja za gradonačelnika te im je on transparentno i konkretno odgovorio na svako od njih.

Posjet gradonačelniku završio je sa zajedničkim fotografiranjem razreda i gradonačelnika. Nakon toga učenici i profesorica zahvalili su se gradonačelniku što ih je srdačno primio te su se vratili u školu na nastavu.

Katja Galeković, 1. a

O autoru

admin administrator