Nekategorizirano

Terenska nastava u Koprivnici

Učenici 4. c razreda smjera zdravstveno-laboratorijski tehničar/ka krenuli su u jutarnjim satima, 25. listopada 2017., prema Koprivnici  zajedno s razrednicom profesoricom Natašom Vuković. Za učenike je to bio stručni posjet dobro organiziranom, opremljenom i akreditiranom kliničkom i citološkom laboratoriju u sklopu Opće bolnice Koprivnice i mikrobiološkom laboratoriju u sklopu ZZJZ-a Koprivnica.

U Koprivničkoj bolnici zdravstveno-laboratorijske tehničare dočekala je mag. Nikolina Puc, spec. med. biokemije. U ime bolnice učenike je pozdravila i zaželjela dobrodošlicu glavna sestra bolnice. Magistra Puc preuzela je ulogu domaćina tijekom posjeta. Podijeljeni u tri grupe učenici su prisustvovali svakodnevnom radnom procesu u laboratorijima koji djeluju u sklopu bolnice i ZZJZ-a kako bi se upoznali s njihovom organizacijom te najnovijim tehnikama i opremom koja se koristi u obradi svih bioloških materijala pacijenata koji dolaze osobno ili je biološki materijal upućen s odjela bolnice na kojem je pacijent hospitaliziran. Kliničkim laboratorijem provela ih je mag. Nikolina Puc, citološkim dr. Marija Sačer, a mikrobiološkim dr. Vesna Dulikravić.

Nakon razgledavanja laboratorija učenici su krenuli na zasluženi ručak nakon kojeg su već pomalo umorni nastavili s nastavnim procesom u Medicinskoj školi.

Nataša Vuković i učenici 4. c razreda