Nekategorizirano

Odlazak u udrugu “Ludbreško sunce” 15. veljače 2017.

Valentinovo je dan ljubavi. Ali zašto nam treba poseban dan za ljubav? Zašto ljubav ne bismo iskazivali svakodnevno i, ono najvažnije, zašto je ne bismo dijelili s onima koji je zaslužuju? Dovoljno je samo malo hrabrosti da se naša srca odvaže na govor i djelovanje. Pustite ih i čuti ćete glasove kako viču glasnije od jeke jer čovjek samo srcem iskreno vidi i pomaže.

I baš zato povodom Valentinova pedesetak učenika Medicinske škole Varaždin, zajedno s profesoricom Natašom Vuković, uputilo se sa željom da širi ljubav u Udrugu Sunce u Globočcu kraj Ludbregu. Na samom početku našega posjeta članovi Udruge dočekali su nas otvorenih srdaca toplo se osmjehujući zajedno s predsjednicom Udruge Ružom Zlatar. Čak su nam pripremili i malu predstavu kojom su nam iskazali dobrodošlicu, a ujedno i zahvalili na našemu dolasku. Taj mali čin u očima čovjeka zapravo je velik u srcima onih kojima je upućen. Nakon što su oni završili sa svojom predstavom, naš školski zbor učenica 3. a razreda otpjevao je nekoliko pjesama. Kasnije su im se pridružili i ostali članovi Udruge te svi koji su toga dana bili u posjeti. Pošto smo zajedno užinali, bilo je vrijeme za nove aktivnosti. Pripremili su nam čak i malu radionicu u kojoj su mogli pokazati sav svoj potencijal i kreativnost. I na kraju sav se trud isplatio. Sve što su tog dana dječje ruke dodirnule, dobilo je neku bolju svrhu i, još važnije, dobilo je neko dublje značenje.

Kako se dan bližio kraju, a željeli smo da nam zauvijek ostane u sjećanju kao dan kada smo definirali ljubav, okinuto je nekoliko fotografija. Jedino što je ostalo bilo je radosno mahnuti i pozdraviti štićenike do sljedećeg susreta.

Netko je jednom rekao da čovjek prihvaća samo ljubav koju misli da zaslužuje. Sada znamo da je na nama da novim prijateljima pokažemo da zaslužuju puno više nego što misle. I ne treba biti Valentinovo da bismo svi to spoznali.

Blaženka Grgurić, 3.b