Održana 8. Smotra ″Dani E-medica 2014.″

21. studenog 2014. učenice naše škole Anja Kreš, Andrea Kocijan, Ivana Golenja, Lucija Danilović, Marta Hrman, Lorena Cenić i Sara Bačani s mentoricama Natašom Vuković i Ksenijom Janjušević, krenule su u Tuheljske Toplice na 8. Smotru ″Dani E-medica“. U hotel Well u kojem smo bili smješteni, stigli smo u 12 sati. Otvorenje smotre započelo je predstavljanjem škola. Kroz zanimljive i duhovite prezentacije upoznali smo sveukupno 22 škole i to iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Zatim smo slušali poučno predavanje dr. Ante Škara iz Poliklinike Leptir na temu „Štitnjača i stres“. U 19:30 počelo je svečano otvaranje smotre. Nakon večere i kratkog odmora, skupili smo se zajedno sa našim mentorima kako bi za sutra  uvježbali prezentacije zajedničkih projekata.

20141122_105508

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Svjetski Dan dijabetesa obilježen i u Medicinskoj školi Varaždin

Dana 14. studenog 2014. godine u Medicinskoj školi Varaždin obilježen je Svjetski dan šećerne bolesti.  Ovaj dan  obilježava se   od 1991. u znak sjećanja na Frederika Bantinga koji je 1922. godine u svojem laboratoriju otkrio inzulin čime je započela nova era u liječenju ove bolesti. U Hrvatskoj od dijabetesa boluje oko 300 000 osoba, a  svijetu ima više od 346 milijuna oboljelih.

IMG_4449

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Vremenik izrade i obrane završnog rada

Dragi maturanti,

ovdje možete pogledati vremenik izrade i obrane završnog rada.

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce

dan

Ove godine su Varaždinska županija i Grad Varaždin bili domaćini snimanja milenijske fotografije ružičaste vrpce, a u sklopu obilježavanja Dana ružičaste vrpce – akcije kojom se nastoji podići svijest o raku dojke te senzibilizirati javnost o važnosti preventivnog pregleda dojki, a u kojoj sudjeluje čitava Hrvatska.

Manifestaciji su se priključile i naše učenice 4.A, 5.A, 5.B i 5.C razreda u vodstvu nastavnice Tamare Zadravec i profesorice Danijele Štriga.

IMG_9235

 

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Svjetki dan mijelodisplastičnog sindroma

Dana 25.10. obilježava se Svijetski dan savjesnosti o mijelodispalstičnom sindromu. U sklopu tog dana Udruga za leukemije i limfome „HULL“ predstavila je svoj rad prolaznicima na varaždinskom Korzu te na taj način obilježila taj dan. Tom događaju prisustvovale su učenice 5.c. razreda Medicinske škole Varaždin,(Rebeka Horvat, Mateja Horvat, Petra Stričak i Melanija Vukalović) pod vodstvom nastavnice Cepanec Maje, te svojim radom doprinijele promociji same udruge.

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment