Svjetski dan jabuka

Poznato je da svakodnevnim konzumiranjem jabuka možemo spriječiti pojavu mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja. Kako bismo se podsjetili na važnost konzumiranja jabuka, svake godine 20. listopada obilježavamo Svjetski dan jabuka pa je tradicionalno i ove godine Svjetski dan jabuka obilježen u Medicinskoj školi Varaždin.

IMG_4271

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Treća razmjena učenika u sklopu projekta E-medice

U skolpu projekta E-medice na temu „Krioterapija“ pod vodstvom mentora  Saše Josipa Mileca, u srijedu, 01. 10.2014., uputili smo se prema Sloveniji, točnije Mariboru gdje nas je ugostila Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor, na čelu s ravnateljicom Katjom Rek. Tamo su nas na prvom sastanku ljubazno i ugodno ugostili, upoznali smo ravnateljicu njihove škole, dvije učenice koje sudjeluju u projektu, Ninu i Patriciju te njihovu mentoricu Martinu Živko.

unnamed

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Promjena rasporeda

images

Dragi učenici, 

došlo je do promjene rasporeda. Novi raspored vrijedi od 02.listopada 2014. godine.

Možete ga preuzeti ovdje

 

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Druga razmjena učenika u sklopu projekta E-medice

20. rujna,2014 godine, u sklopu projekata E-medice, naša škola bila je domaćin i ugostila je kolege iz Škole za medicinske sestre Vrapče, iz Zagreba. Njihova škola partner je našem projektu “Visinska bolest”, koji je pod metorstvom nastavnice Ksenije Janjušević.  Dolaskom naših prijatelja u školu; nastavnice Aleksandre Vidoše i učenika  Lee i Antuna, upoznali smo se međusobno i odmah  krenuli sa radnim zadacima.

IMG_0182

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment

Razmjena učenika i nastavnika u sklopu projekata E-medice

 

Medicinska škola Varaždin sudjeluje u projektu Krvne grupe, prehrana i bolesti po krvnim grupama te je stoga 17. rujna 2014. godine ugostila učenike Paulu i Tomislava s mentoricom Majom Gregurić iz Zdravstvenog učilišta Zagreb. Učenice domaćini Anja, Andrea i Sara te mentorica Nataša Vuković uspješno su realizirale susret iako gosti iz Medicinske škola Split nisu mogli doći u Varaždin pa će s njihovom mentoricom i učenicom i dalje biti u kontaktu putem e-maila, facebook  i telefona.

IMG_4188

Početak susreta odvijao se u školi uz ugodno druženje te razgovor o projektu. Učenici i mentorice izmijenili su iskustva te komentirali i uskladili rezultate anketa o prehrambenim navikama ispitanika koje su proveli u Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Bjelovaru.

Nakon što smo razmijenili mišljenja, našim smo gostima pokazali školu te krenuli u Opću bolnicu Varaždin, na Odjel za transfuziologiju gdje nas je dočekala doktorica Gordana Jaklin, spec. transfuziologije, koja nam je održala kratko predavanje o krvnim grupama, važnosti dobrovoljnog davanja krvi te nas provela kroz Odjel transfuziologije i upoznala nas s načinom rada Odjela.

Read more »

Categories: Nekategorizirano | Leave a comment